Tarih: 25 Ocak 2021

TÜGİP Kurumsal Paydaşlar Çalıştayı, Türkiye gıda sektörünün önde gelen STK’ları, çatı kuruluşları, kamu kurumları, büyük ölçekli şirketler, üniversiteler ve araştırma enstitülerinden 145 katılımcının katkılarıyla 25 Ocak 2021’de çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Çalıştayın temel amacı, gıda sektöründeki küresel eğilimleri Ar-Ge ve inovasyon odaklı olarak tartışmak ve bu eğilimlerin Türk gıda sektörü üzerinde oluşturabileceği potansiyel fırsatlar ve tehditler hakkında çalıştay katılımcılarının farklı bakış açılarını ve yansımalarını tespit etmekti.

PROGRAM
09:30 – 09:45 TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Açılış Konuşmaları ve SunumuDoç. Cesarettin Alaşalvar,

TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Müdürü / INNOFOOD Proje Koordinatörü

09:45 – 10:15 “Yenilikçi Gıda Sektörünün geleceği için İşbirliği ve Birlikte Başarma”

Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Başkanı

10:15 – 10:30 Ara
10:30 – 10:45 INNOFOOD Projesi ve TÜGİP Sunumu

Deniz Bayhan, INNOFOOD Proje Takım Lideri TAT

10:45 – 11:00 Gıda Sektörünün Ar-Ge ve İnovasyon Kabiliyetine İlişkin 16 Bölgesel Çalıştayın Çıktıları

Dr. Sanem Yalçıntaş Gülbaş, INNOFOOD Projesi Teknik Uzmanı

11:00 – 11:30 Ar-Ge ve inovasyon, Fırsatlar ve Tehditler Odaklı Gıda Sektöründe Küresel Eğilimler Çalıştayı

Moderatör: Sibel Soyak Eşder, INNOFOOD Proje Uzmanı

11:30 – 11:40 Çıktıların Sunumu

Sibel Soyak Eşder, INNOFOOD Proje Uzmanı

11:40 – 11:55 TÜGİP Hizmet Çerçevesi Çalıştayı

Moderatör: Sibel Soyak Eşder, INNOFOOD Proje Uzmanı

11:55 – 12:00 Kapanış Konuşmaları

Okumaya Devam Edin