Tarih: 25 Ocak 2021
TÜGİP Kurumsal Paydaşlar Çalıştayı, Türkiye gıda sektörünün önde gelen STK’ları, çatı kuruluşları, kamu kurumları, büyük ölçekli şirketler, üniversiteler ve araştırma enstitülerinden 145 katılımcının katkılarıyla 25 Ocak 2021’de çevrimiçi olarak gerçekleşti.
Çalıştayın temel amacı, gıda sektöründeki küresel eğilimleri Ar-Ge ve inovasyon odaklı olarak tartışmak ve bu eğilimlerin Türk gıda sektörü üzerinde oluşturabileceği potansiyel fırsatlar ve tehditler hakkında çalıştay katılımcılarının farklı bakış açılarını ve yansımalarını tespit etmekti.
PROGRAM | |
09:30 – 09:45 | TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Açılış Konuşmaları ve SunumuDoç. Cesarettin Alaşalvar,
TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Müdürü / INNOFOOD Proje Koordinatörü |
09:45 – 10:15 | “Yenilikçi Gıda Sektörünün geleceği için İşbirliği ve Birlikte Başarma”
Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Başkanı |
10:15 – 10:30 | Ara |
10:30 – 10:45 | INNOFOOD Projesi ve TÜGİP Sunumu
Deniz Bayhan, INNOFOOD Proje Takım Lideri TAT |
10:45 – 11:00 | Gıda Sektörünün Ar-Ge ve İnovasyon Kabiliyetine İlişkin 16 Bölgesel Çalıştayın Çıktıları
Dr. Sanem Yalçıntaş Gülbaş, INNOFOOD Projesi Teknik Uzmanı |
11:00 – 11:30 | Ar-Ge ve inovasyon, Fırsatlar ve Tehditler Odaklı Gıda Sektöründe Küresel Eğilimler Çalıştayı
Moderatör: Sibel Soyak Eşder, INNOFOOD Proje Uzmanı |
11:30 – 11:40 | Çıktıların Sunumu
Sibel Soyak Eşder, INNOFOOD Proje Uzmanı |
11:40 – 11:55 | TÜGİP Hizmet Çerçevesi Çalıştayı
Moderatör: Sibel Soyak Eşder, INNOFOOD Proje Uzmanı |
11:55 – 12:00 | Kapanış Konuşmaları |