Gıda Güvenliği ve Güvenilirliği; gıdanın tüm gıda zinciri boyunca kalitesinin korunarak, tüketiciye veya herhangi bir tüketici grubuna zarar vermemesi ve herhangi bir sağlık sorununa sebep olmaması için,  bulaşma ve gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi için gerekli koşulları ve uygulamaları gıda güvenliği ve güvenilirliği çerçevesinde ele almaktadır. Ayrıca, gıda arz güvenliğinin sağlanması için uygulanan en son yöntemler ve teknolojiler de izlenmektedir.

Gıda Güvenliği ve Güvenilirliği, aynı zamanda bir gıda ürününün ambalajında veya etiketinde belirtilen açıklamaları (örn: helal, vegan, gdo içermeyen, alerjen içermeyen, bebekler için uygun gıdalar) da ele alır. Zira bu açıklamalar gıdanın gerçek içeriğini yansıtmadığında, hassas tüketici grupları üzerinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Bu alanın ilgili alt başlıkları:

  • Tarım-Gıda Alanında Güvenlik ve Kalitenin İyileştirilmesi
  • Gıda Arzı Güvencesi
  • Gıdada Taklit, Tağşiş ve Sahtecilik
  • Helal Gıdalar
  • Bulaşan ve Kalıntı Yönetimi
  • Yeterlilik Testleri ve Referans Malzemeler