Giresun’da Gıda Araştırma, Test ve Analiz Merkezi, GATAM

Giresun Gıda Araştırma, Test ve Analiz Merkezinde (GATAM) gıda endüstrisi için mikrobiyolojik, kimyasal, fiziksel ve enstrümantal analizleri gerçekleştirecektir. GATAM’da test ve analiz hizmetlerinin yanısıra kalıntı, bulaşan ve gıda kalitesi araştırmaları yürütülebilecektir.

GATAM sayesinde Giresun ve yakın illerde gıda endüstrisinin ve ihracatçıların ihtiyaç duyduğu analizlerin akredite olarak yapılması sağlanacaktır. Aynı zamanda ileriye yönelik olarak, bölgenin ihtiyacı olan Ar-Ge projelerinde aranan bir Merkez olacaktır.

Laboratuvardan öncelikle yakın bölgelerdeki başta fındık olmak üzere çay, süt ürünleri, sebze-meyve, tahıl ve deniz ürünleri üreten gıda üreticileri faydalanabilecektir. Bölgedeki KOBİ’ler, ürünleri için ihtiyaç duydukları kalıntı, bulaşan, aflatoksin ve gıda kalitesi ölçümlerini nitelikli iş gücünden yararlanarak yürütülebileceklerdir. Laboratuvar ayrıca süt bileşenleri için test ve analiz donanımına sahiptir.