İletişim

Süt Ürünleri Hattı

Lezzetli ve Sağlıklı Süt Ürünlerine Artan Talep

Piyasada peynir, yoğunlaştırılmış süt, yoğurt, dondurma gibi pek çok süt ürünü çeşidi mevcuttur.

Yoğurt, peynir ve süt ürünü içecekleri; içerdikleri besleyici özellikleri, farklı tat ve kıvam seçenekleri ve diğer birçok gıda ürünleri ile olan eşsiz uyumları nedeniyle süt ürünleri sektöründeki en dinamik ve tercih edilen kategoriler arasında yer almaktadır.

Anadolu’dan yayılıp, tüm dünyada severek tüketilen yoğurt, kefir ve ayranımızın yanı sıra bazı peynir türleri en iyi kalsiyum ve vitamin kaynaklarından biri olup, kemik sağlığına ve bağışıklığa olumlu katkıları bulunmaktadır. Ayrıca, bu geleneksel ürünler Türkiye’de nerdeyse her evin vazgeçilmez gıdaları arasında bulunduğu için özel bir ilgiyi de hak ediyor.

Sağlıklı beslenme konusunda giderek artan farkındalık, tüketicilerin yeme alışkanlıklarını değiştirmelerine sebep olmakta, üreticileri de besleyici ve aynı zamanda lezzetli yiyecek ve içecekler üretmeye mecbur kılmaktadır. Bu farkındalık ile birlikte, süt ürünleri üreticileri, ürünlerinin kalite ve üretim süreçlerini iyileştirerek satışlarını ve kârlarını artırma fırsatı yakalayabilirler.

Uluslararası Uzmanlığı Yerel Tecrübe ile Birleştirin

Tüketiciler, içeriğine güvendikleri ve pratik buldukları ürünleri ister. Günümüzde tüketiciler gıda güvenliği konusuna çok daha aşina olup, yüksek kalite ve güvenlik standartlarına sahip, sürdürülebilir şekilde işlenmiş ürünleri tercih etmektedirler.

İleri teknolojiye sahip Süt ürünleri İşleme Hattı, son derece hassas ve çabuk bozulabilen süt ürünlerini profesyonelce işleyerek ve ürünlerin orijinal lezzetlerini koruyarak üstün ürün kalitesi elde etmek üzere en iyi şekilde donatılmıştır.

Pilot hat, uluslararası standartları karşılama konusunda fikir vermekte, Türkiye ve yurtdışında büyüyen süt ürünleri endüstrisinden daha büyük pay alma konusunda uygun altyapıyı sağlamaktadır.

 Doğru İşlem ile Lezzetli Süt Ürünleri Tasarlayın

Üreticiler; pastörizasyon, yeni ürün çeşitlerinin geliştirilmesi, ürünlerin olgunlaşma esnasında doğru muhafaza edilmesi, ürünlerin tadını kaybetmeden raf ömürlerinin uzatılması, yoğurt, peynir ve ayran üretim yöntemlerinin iyileştirilmesi gibi, kapsamlı bir şekilde hijyenik süt ürünlerinin işlenmesi ve süreç yönetimi konularına hakim olabilecek, fabrika ortam havasındaki ve ekipmanlardaki mikrobiyal yükün nasıl kontrol altına alınıp azaltılacağı konusunda bilgi sahibi olabilecekler.

Eş Zamanlı Ürün Geliştirme Fırsatı

Başlangıç Kültür Hattı’nda farklı yoğurt ve peynir çeşitlerinden yeni başlangıç kültürleri geliştirirken; Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak ve daha hızlı nihai ürün sonuçları elde etmek için, eş zamanlı olarak bu yeni kültürleri Süt Ürünleri İşleme Hattı’nda deneyebilir ve katma değerli ürünler elde edebilirsiniz.

Pilot hat içerisinde ayrıca farklı katkı maddeleri, enzim kombinasyonları ve aromalar da test edilebilir.

Süt Ürünleri Pilot Hat Ekipmanı:

  • Pastörizatör
  • Homojenizatör
  • Krema Seperatörü
  • Peynir Teknesi
  • Beyaz peynir Kalıpları
  • Yoğurt Proses Tankı
  • Yoğurt Dolum Makinası
  • Olgunlaşma rafı
  • Proses Tankı
  • Teleme Presi
  • Hat filtresi
  • Kaşar Kuru Haşlama Makinası
  • Kaşar Kalıpları
  • Kaşar Dinlendirme Arabası
  • Vakum Evaporatör
  • Ayran Soğutma Eşanjörü
  • Yoğurt Dolum Tabancası