İletişim

Starter Kültür Pilot Hattı

Türkiye’de İlk Kez: Yerli Starter Kültürleri

TÜGİP’in kurucusu TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü; Anadolu’dan toplanan genetiği değiştirilmemiş bakteri türlerinden elde edilen uzun ömürlü bir yoğurt starter kültürü geliştirmiştir. Bu başarılı çalışma, Türkiye’deki süt ürünleri sektörü için çığır açıcı bir gelişme olarak görülebilir.

Katkısız ve genetiği değiştirilmemiş yerli starter kültürleri ile geleneksel ve lezzetli yoğurdumuz tazeliğini uzun süre koruyacaktır. Yerli starter kültürü, TÜBİTAK’ın Probiyotik J1’i ile mükemmel bir şekilde eşleşmektedir. Bu L. plantarum suşu, insanın üst sindirim sisteminden % 100 canlı olarak geçen, iyi bir probiyotik kaynağıdır. Probiyotikle geliştirilmiş uzun raf ömürlü ve lezzetli yoğurt, probiyotikleri günlük rutinimize dahil etmenin mükemmel bir yoludur. TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü ,liyofilize probiyotik bakteri türlerinden ayrıca üretime hazır probiyotik sıvı içecek de geliştirmiştir.

Yerel Özgünlük ve Sorumlu Yenilikçilik Bir Arada

Yerel ve doğal olan üstün kaliteli biyolojik bileşenler; yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerinin, fermente yiyecek ve içeceklerin tadını, aromasını, kalitesini ve sağlık yararlarını kesinlikle artıracaktır. Bu starter kültürleri; geleneksel peynir ve yoğurt üreticilerine, süt ürünleri üreticilerine ve çiftliklere, ileri teknolojik muhafaza yöntemleri ile kurutulmuş ve dondurulmuş biçimde pilot düzeyinde tedarik edilebilir.

Tam donanımlı Starter Kültürü Pilot Hattı ile üreticiler, yiyecek ve içecek starter kültürleri için ihtiyaç duydukları doğru formülleri ve özel çözümleri geliştirebilecekler. Dahası, geleneksel üretim yöntemlerini iyileştirmek, mevcut kültürleri standart hale getirmek ve optimize etmek, gıda güvenliğini sağlamak ve ürünlerini daha hızlı geliştirmek için en son teknoloji hakkında fikir sahibi olacaklar.

 

 Araştırma ve Teknolojide En Önde Olun

Süt ürünleri ve fermente gıda endüstrileri çok hızlı değişmekte. TÜGİP’in en son teknolojiye sahip Pilot Hattı, bu değişime ayak uydurmak ve yeniliklerin ön safında yer almak için;  lezzet ve aromalardan besin değerleri ve gıda güvenliğine kadar, uzun raf ömründen verimliliğe kadar ürünün nerdeyse tüm özelliklerini kapsayan entegre çözümler sunmaktadır. Firmalar, seçilen kültürlerin teknolojik, moleküler, biyokimyasal özelliklerini, antimikrobiyal aktivitelerini ve aroma üretme yeteneklerini belirleyebilecek, yoğurt, ayran ve peynir fermantasyonu ve olgunlaşması sırasındaki gelişimlerini gözlemleyebilecekler.

Pilot Hat, katma değerli süt ürünlerini, fermente yiyecek ve içecekleri üretebilmek için, uyumlu kültür karışımlarının hazırlanmasını ve raf ömürlerinin belirlenmesini sağlamaktadır.

Hat ayrıca, işaretli kültürlerin geliştirilmesine de olanak tanımaktadır. Bu sayede kültürler, gıda fermantasyonundan gıda tüketimine kadar, geriye ve ileriye doğru izlenebilmektedir.

Starter Kültür Pilot Hat Ekipmanı:

  • Toz-sıvı Karıştırıcı
  • Pilot Ölçekli Fermentör
  • Sürekli Santrifüj
  • Liyofilizatör
  • Kriyoprotektan Hazırlık Tankı
  • CIP Yıkama Sistemi
  • Salınımlı Ufalayıcı
  • 4 Eksenli Toz Karıştırıcı