
Nar ve Meyve Suyu İşleme Hattı
Nar ve Meyve Suyu İşleme Hattı
NAR: GERÇEK BİR HAZINE
Antioksidan, antimikrobiyal ve anti-inflamatuvar özellikleri ile bilinen nar, binlerce yıldır severek tüketilen bir meyvedir. Dünya kültürlerinde bereket ve bolluğun sembolü olarak bilinen narın çok yönlü sağlık faydaları araştırmacılar tarafından hala keşfedilmeye devam etmektedir.
Talep Arzı Geçiyor
Hoş tadı ve zengin tıbbi özellikleri nedeniyle, hem Türkiye’de hem de yurt dışında nar ürünlerinin tüketiminde dikkate değer bir artış var. Türkiye, bu şifalı ve lezzetli meyvenin dünyadaki en büyük üreticileri arasında bulunmaktadır.
Yüksek Kaliteli Nar Ürünleri ve Gıda Takviyeleri
İleri teknolojiye sahip Nar İşleme Hattı’nda, işleme metodlarının optimize edilerek nar suyu ve konsantresinin kalitesinin artırılmasının yanı sıra; nar tanesi, püre, reçel, marmelat, şurup ve dolgu gibi çeşitli ürünlerin üretilebilecektir.
Farklı Meyvelerin İşlenmesi
Türkiye’de yetişen üzüm, kızılcık, trabzon hurması, karayemiş, kayısı ve erik gibi diğer meyveler de bu hatta işlenerek yeni ürünler geliştirmek mümkün olacaktır.
Gazlı İçecekler ve Şişe Dolumu
İşleme hattı, içecekler ve sıvı ürünlerin şişe dolum işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlar. Bu hatta ayrıca gazlı içecek ürün denemeleri yapılabilecektir.
Nar & Meyve Suyu İşleme Pilot Hat Ekipmanı:
- Yıkama Bandı
- Seçme Bandı
- Elevatör
- Çekirdek ayırma makinası
- Sap Ayırma Makinesi
- Meyve parçalama
- Mayşe tankları
- Sürekli pres
- Döner Filtre
- Vibro elek
- Depektinasyon/durultma için tanklar
- Tubiler ısı değiştirici
- Kieseguhr Besleme Tankı
- Vakum Filtre
- Kieseguhr Filtre
- Pres Filtre
- Evaporator
- Evaporator için tank
- Konantre tankı
- Homojenizatör
- Deaerator
- HTS/UHT Sistem
- Bekletme tankı (steril tank)
- Steril Dolum Sistemi
- Karbonatör/Dolum ve Dolum/Kapama Sistemi
- Nar Taneleme ve paketleme Makinası
- Çok fonksiyonlu laboratuvar pişiricisi