İletişim

Fermente Meyve Ürünleri Hattı

Endemik Meyvelerden Yüksek Kaliteli Sirkeler ve Fermente İçecekler

Türkiyede’de sirke üretimi genellikle üzüm ve elmadan yapılmaktadır. Son yıllarda bu iki meyvenin haricinde, farklı meyvelerden elde edilen sirkeler, balzamik sirke,  kombuça çayı ve pancar kvass gibi fermente içecekler, besleyici özellikleri ve sundukları farklı tatlar nedeniyle giderek daha popüler hale gelmeye başlamıştır.

Ülkemizde, dünyanın en lezzetli meyveleri arasında bulunan pek çok kıymetli meyve çeşidi bulunmaktadır. Üzüm ve elmanın yanı sıra ayva, nar, armut, incir, erik, alıç ve kızılcık gibi yerli meyvelerden de sirke yapılabilmektedir.

Özel Ekipmanlar ve Entegre Çözümler

Fermente Meyve İşleme Hattı, tüm proseslerde verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve fermente içecek sektöründe karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek için, uluslararası ve ulusal danışmanlık hizmeti ve deneyimi ile tasarlanmıştır.

Pilot hat, Türkiye’de yetişen meyvelerden yüksek kaliteli karışımlar ve fermente içecekler için ticari denemelere olanak sağlamak üzere en son teknoloji ile donatılmıştır. Alkolsüz ve alkollü içecek üretimi için bilgi ve tekniklerin geliştirilmesini mümkün kılan İşleme Hattı’nda bir şarap mahzeni de bulunmaktadır.

Duyusal Analizler

Firmaların denedikleri ve geliştirdikleri ürünlerin tadını ve lezzetini değerlendirmek için duyusal analizlerden yararlanma olanakları da bulunmaktadır.

Fermente Meyve İşleme Pilot Hat Ekipmanı:

  • Ayıklama Bandı
  • Elavatör
  • Sap Ayırma ve Ezme Makinası
  • Mono pompa
  • Hidrolik Pres
  • Fermantasyon Tankları
  • Depolama Tankları
  • Pompa
  • Plaka filtre
  • Mobil Kavitasyon Pompası
  • Sirke Jeneratörü
  • Şişeleme Makinası
  • Tıpa Makinası
  • Etiket Makinası
  • Kapak Makinası
  • Alkol Analizör Cihazı