İletişim

Deniz Ürünleri İşleme Hattı

Deniz Ürünleri Sektöründeki Büyük Potansiyel

Türkiye, içinde çok çeşitli balıklar ve deniz canlıları barındıran dört denize sahiptir. Kültür balıkçılığında küresel bir lider konumuna gelmiş olup, bu sektörde ihracatını son 20 yılda 18 katına çıkarmıştır. Çiftlik levreği ve çipura üretiminde dünyanın en büyük üreticisi olup, hamsi ve çiftlik alabalığında da dünyadaki en büyük üreticiler arasında bulunmaktadır. Sardalya, midye, sazan, çaça, istavrit ve Karadeniz somonu gibi diğer türlerin ihracatı da artmaktadır.

Bununla birlikte; balık kroketleri, balık çubukları, filetolar ve işlenmiş su ürünleri gibi hazır balık ürünlerinin küresel çapta artan tüketim miktarları, şirketleri kendilerini rakiplerinden farklılaştırmaya ve bu alanda sürekli yenilik yapmaya sevk etmektedir.

Deniz Ürünlerinde Katma Değer Yaratmak

TÜGİP Deniz Ürünleri İşleme Pilot Hattı, katma değerli ürünler geliştirerek, ülkemizdeki zengin su ürünleri kaynaklarının değerini, üretim kabiliyetini ve hacmini artırmak; bu sayede şirketlerin kalite ve lezzet açısından öne çıkan ürünler üretip rekabetçi olmalarını sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Pilot Hat, şirketlerin su ürünleri sektöründe katma değerli ve farklılaşan segmentler elde etmesine, mevcut üretim yeteneklerini iyileştirmesine, Ar-Ge ve İnovasyon yoluyla ürünler geliştirmesine olanak sağlamaktadır.

Karadeniz, Türkiye’nin en zengin deniz ürünlerinin membağı olup, deniz ürünlerinin yaklaşık yarısı Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerinde yakalanarak üretilmektedir. Ancak şirketler sınırlı teknoloji ve yatırımlar nedeniyle ağırlıklı olarak marine edilmiş balık, dondurulmuş balık, balık filetosu ve balık yağı ile balık unu gibi yan ürünleri üretmektedir.

Pilot hat sayesinde üreticiler, tütsülenmiş balık, salamura balık, temizlenmiş balık, konserve balık, balık dilimi, balık kroketi ve balık burger gibi katma değerli ürünleri test edip deneyebilecek, en son işleme teknolojilerini keşfedebilecek ve işleme parametrelerini iyileştirebilecektir.

Deniz Ürünleri İşleme Pilot Hat Ekipmanı:

  • Boylama Makinası
  • Taşıyıcı
  • Filetolama Masası
  • Eğimli Ürün Akış Tablası
  • Trimleme Masası
  • Kılçık Alma
  • Dönen Ürün Masası
  • Deri Alma Makinası
  • Karıştırma ve Kıyma
  • Kurutucu Santrifüj
  • Formlama makinası
  • Ön Unlama Makinası
  • Sıvı Kaplama Makinası
  • Galeta Unu Kaplama Makinası
  • Kızartma Makinası
  • Tuzlama ve Salamura Karışım Tankı
  • Ürün Taşıma Arabası
  • Konserve Kapama Makinası
  • Tütsüleme Kabini
  • Tütsülenmiş Somon Dilimleme Makinası
  • Porsiyonlama Makinası
  • Etiketleme Makinesi
  • Terazi
  • Ürün İşleme ve Tartma Masaları
  • Ayakta Durma Platformu